Politika Privatnosti

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Akadem X Sport veoma ozbiljno shvata privatnost Vaših podataka. Naša Politika zaštite privatnosti je osmišljena kako biste bili obavešteni o našoj praksi u vezi sa prikupljanjem, korišćenjem i otkrivanjem podataka koje dostavite direktno Akadem X Sportu ili prilikom pristupanja internet sajtu www.akademxsport.rs. Molimo Vas da je pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima iste, jer bilo kakvo korišćenje ove internet stranice podrazumeva Vaše prihvatanje uslova navedenih u ovom dokumentu. Pristupanjem ovom internet sajtu, Vi potvrđujete da ste saglasni sa obavezujućim karakterom ove Politike zaštite privatnosti, i dajete pristanak da se podaci o Vama prikupljaju, koriste i otkrivaju u skladu sa ovom Politikom zaštite privatnosti.

Informacije koje možemo da prikupljamo

  • informacije na osnovu kojih možete biti lično identifikovani kao što su ime, prezime, poštanska adresa, e-mail adresa, telefonski broj (u daljem tekstu: lični podaci)
  • informacije koje se odnose na Vas, ali Vas ne identifikuju kao pojedinca (npr. IP adresa)

Način prikupljanja informacija

Svim našim kupcima i posetiocima web sajta dajemo mogucnost kupovine i bez registracije pzoivanjem na telefon  preko vibera, whatsupa.
Svi prikupljeni podaci o kupcima na našem web sajtu se strogo cuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za dostavljanje robe kupcima.
Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti da ih prosledujemo trecim licima, osim nadležnim državnim službama u slucaju zloupotrebe i kršenja zakona.
Takode, vršimo prikupljanje informacija, analizu i obradu podataka o proizvodima koje naši posetioci pregledaju i kupuju, kao i o stranicama koje posecuju. 
Sve prikupljene podatke koristimo iskljucivo da bismo poboljšali kvalitet i funkcionalnost našeg web sajta, i time Vam omogucili jednostavnije korišcenje, kao i sigurniju kupovinu.

Kako koristimo Vaše informacije

Mi koristimo informacije koje prikupimo o Vama ili koje nam Vi dostavite, uključujući i sve lične podatke:

  • da bismo Vam predstavili naš sajt i njegov sadržaj;
  • da bismo Vam obezbedili informacije ili usluge koje tražite od nas;
  • da bismo ispunili druge svrhe zbog kojih su informacije obezbeđene;
  • da bismo Vam dostavljali obaveštenja;
  • da bismo izvršili svoje obaveze i primenili prava koja proističu iz bilo kog ugovora koji ste sklopili sa nama;
  • da Vas obavestimo o promenama na našem sajtu, ili bilo kakvom projektu ili uslugama koje nudimo, ili pružamo;
  • da Vam omogućimo da koristite interaktivne funkcije na našem sajtu;
  • da Vas kontaktiramo u vezi sa uslugama koji nudimo mi ili treća lica, a koji Vas mogu interesovati
  • u bilo koju drugu svrhu, uz Vašu saglasnost.

Maloletni korisnici

Ukoliko ste maloletni, neophodno je da dobijete dozvolu svojih roditelja ili staratelja pre nego što nam date informacije o sebi. Maloletnim korisnicima koji nemaju ovakvo odobrenje nije dozvoljeno da nam daju lične informacije.

Izmene naše Politike zaštite privatnosti

Akadem X Sport zadržava pravo da vrši izmene ove Politike zaštite informacija, bez prethodne najave. Stoga, molimo Vas da sledeći put kada posetite naš sajt, ponovo proverite uslove kako biste bili upoznati sa eventualnim promenama do kojih je došlo. Sve informacije o izmenama u našoj Politici zaštite privatnosti ćemo objaviti na ovoj stranici. Datum kada je Politika privatnosti poslednji put revidirana nalazi se na vrhu stranice.

Politika kolačića

Šta je kolačić?

Akadem X-Sport web sajt koristi „cookies“ da bi Vam pomogli da prilagodite korišcenje našeg web sajta prema Vašim potrebama.

Kolačić je informacija koja je sačuvana na vašem računaru od strane web stranice koju posećujete. Kolačići obično čuvaju vaša podešavanja, podešavanja za web stranicu, kao što su jezik koji preferirate ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internet pretraživač šalje nazad kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije koje su prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu da čuvaju širok dijapazon informacija uključujući lične informacije (kao što je vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može da bude sačuvana jedino ako vi to omogućite – web stranice ne mogu da dobiju pristup informacijama koji im vi niste dali i ne mogu da pristupe drugim datotekama na vašem računaru. Zadate aktivnosti čuvanja i slanja kolačića vama nisu vidljive. Ipak, možete da promenite vaša podešavanja na internet pretraživaču tako da samostalno izaberete da li želite zahteve za čuvanje kolačića da odobrite ili odbijete. Pa zatim da automatski obrišete, pri zatvaranju internet pretraživača, sačuvane kolačiće i ostala podešavanja.

Kako podesiti podešavanja kolačića?

Uređivanjem podešavanja kolačića odlučujete da li želte da dopustite njihovo čuvanje na svom računaru. Upravljanje i podešavanje postavki kolačića može da se napravi u internet pretraživaču.  Za informacije o podešavanju kolačića, kliknite na ime internet pretraživača koji koristite. Neka podešavanja mogu da zavise i od uređaja putem kojeg pristupate internetu (lap top, tablet ili mobilni telefon) i nisu svi dostupni na srpskom jeziku.

Šta su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se sa računara po zatvaranju internet pretraživača. Pomoću njih web-sajtovi čuvaju privremene podatke, kao što su stavke u korpi za kupovinu.

Šta su stalni kolačići?

Stalni kolačići ostaju na računaru nakon zatvaranja internet pretraživača. Pomoću njih web-sajtovi čuvaju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i lozinka, tako da ne morate da se prijavljujete prilikom svake posete određenom sajtu. Stalni kolačići ostaju na računarima danima, mesecima, a neki čak i godinama.

Šta su kolačići od prve strane?

Kolačići prve strane dolaze sa web-sajtova koje gledate, a mogu da budu privremeni ili stalni. Pomoću njih web-sajtovi mogu da čuvaju podatke koji će se ponovo koristiti prilikom sledeće posete tom web-sajtu.

Šta su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze sa reklama drugih web-sajtova (kao što su baneri ili druge reklame) koje se nalaze na web-sajtu koji gledate. Pomoću tih kolačića web-sajtovi mogu da prate korišćenje Interneta u marketinške svrhe.